
כאשר השתלים שהותקנו בפי המטופל סיימו את תהליך האוסטאואינטגרציה - קליטה ע"י העצם, ניתן להתחיל בביצוע השיקום. כיצד מתבצע השיקום ע"ג השתלים? אתייחס במאמר לשיקום של כתרים על גבי שתלים למרות שגם בביצוע תותבת מוברגת FIXED HYBRID או תותבת נשלפת, ניתן להשתמש ב 2 השיטות באופן דומה לביצוע השיקום.
יש שתי שיטות מקובלות:
1. שיטה ישירה: התקנת מבנים, לרוב מבצעים גם חריטה והתאמה שלהם לפה המטופל ואז לקיחת מידה.
באופן כללי סיכויי ההצלחה של השתלות שיניים מצויינים ונעים בין 80% ל 95%, בעיקר בהתאם למיקום בפה, איכות וכמות העצם, מצבו הבריאותי של המטופל והרגליו.
מי שעומד לבצע השתלות שיניים צריך להבין שכל אדם בנוי קצת אחרת, חלקנו בריאים יותר וחלקנו פחות, לחלקנו הרגלים שונים שעלולים להשפיע על סיכויי ההצלחה וסביר להניח ששתל במטופל צעיר, בריא ושומר על הגיינה אורלית שאיבד שן אחת עקב חבלה יהיה בעל סבירות יותר גבוהה להצלחה לעומת מטופל מבוגר בעל רקע סוכרתי שאיבד את שיניו עקב מחלת חניכיים.
על מנת שאפשר יהיה להתקין שתל דנטלי יש צורך בכמות מספקת של עצם לקליטת השתל במימד הגובה ובמימד העובי. הכמות המינימלית משתנה בהתאם לסוג השתל. שתל רגיל הוא בעובי של כ 4 מ"מ וגובה של כ 10מ"מ והדרישה היא שהם יהיו מוקפים סביבם בכמות מספקת של עצם בעת התקנתם. ישנם שתלים דקים יותר וקצרים יותר אך לא בכל מקרה ניתן להשתמש בהם לקבלת תוצאה פרדקטבילית (סבירות גבוהה להצלחה). כמוכן יש מבנים אנטומים המגבילים את האיזור בו ניתן לבצע שתלים:
שאלה. עד איזה גיל ניתן לבצע השתלת שיניים?
תשובה. גיל אינו גורם מגביל להשתלות שיניים. השתלות שיניים מתועדות בספרות מלקראת סוף גיל העשרה והלאה. גם בגיל מבוגר ביותר ניתן לבצע השתלות שיניים כל עוד אין בעיה בריאותית הנחשבת מגבילה.
שאלה. האם ניתן להחליף שתל שנכשל?
תשובה. כן, ברוב המקרים ניתן להחליף שתל שנכשל בשתל אחר. רוב המתרפאים שעברו השתלות ומודעים ליתרונות ולנוחות שלהם, לא יסכימו לאף פתרון אחר…
שם: | |
דוא"ל: | |
כמה אצבעות לאדם (ידיים)? | |