
שאלה. עד איזה גיל ניתן לבצע השתלת שיניים?
תשובה. גיל אינו גורם מגביל להשתלות שיניים. השתלות שיניים מתועדות בספרות מלקראת סוף גיל העשרה והלאה. גם בגיל מבוגר ביותר ניתן לבצע השתלות שיניים כל עוד אין בעיה בריאותית הנחשבת מגבילה.
שאלה. האם ניתן להחליף שתל שנכשל?
תשובה. כן, ברוב המקרים ניתן להחליף שתל שנכשל בשתל אחר. רוב המתרפאים שעברו השתלות ומודעים ליתרונות ולנוחות שלהם, לא יסכימו לאף פתרון אחר…
ישנן מספר צורות שיקום לסתות מחוסרות שיניים המקובלות כיום, בכל אחת מהן יש צורך בכמות שונה מינימלית של שתלים.
1. תותבת על OVERDENTURE
מדובר בתותבת הקלאסית הנשלפת שעברה אדפטציה לחיבור לשתלים. על השתלים יתקין הרופא אלמנטים כדוריים BALL ATTACHMENTS, ובתותבת יתקין הרופא גומיות בתוך בית מתכתי METAL HOUSING, כך שבעת הצמדת התותבת לפה ישמע רעש של "קליק" והתותבת תצמד ותהיה מאובטחת לשתלים. ניתן לשלוף את התותבת ע"י משיכה כלפי מעלה והפעלת מעט כוח לחליצתה.
באופן כללי סיכויי ההצלחה של השתלות שיניים מצויינים ונעים בין 80% ל 95%, בעיקר בהתאם למיקום בפה, איכות וכמות העצם, מצבו הבריאותי של המטופל והרגליו.
מי שעומד לבצע השתלות שיניים צריך להבין שכל אדם בנוי קצת אחרת, חלקנו בריאים יותר וחלקנו פחות, לחלקנו הרגלים שונים שעלולים להשפיע על סיכויי ההצלחה וסביר להניח ששתל במטופל צעיר, בריא ושומר על הגיינה אורלית שאיבד שן אחת עקב חבלה יהיה בעל סבירות יותר גבוהה להצלחה לעומת מטופל מבוגר בעל רקע סוכרתי שאיבד את שיניו עקב מחלת חניכיים.
מכירים את הפרסומות “השתלת שיניים ע”י מומחה” או "מומחים בהשתלות שיניים". האומנם? מי הם המומחים להשתלות? התשובה לשאלה היא פשוטה, לא קיים דבר כזה מומחה להשתלות שיניים! במדינת ישראל לא קיימת מומחיות בהשתלות שיניים. יתרה מכך, מי שטוען שהוא מומחה בהשתלות שיניים פשוט מטעה את הציבור, עובר על החוק וצפוי לסנקציות ע"י משרד הבריאות.
שם: | |
דוא"ל: | |
כמה אצבעות לאדם (ידיים)? | |