אחרי תשעה חודשים של אכילה בשביל שניים, התינוק נולד בריא ומאושר ואת נותרת עם מספר קילוגרמים עודפים שמסרבים להעלם. למה שלא תנצלי את חופשת הלידה כדי לחזור לגזרה שלפני ההיריון?
בהמשך נסביר כיצד כדאי לגשת לאתגר הירידה במשקל בצורה נכונה כדי לעשות זאת בדרך הבריאה, נעניק מספר טיפים שיעזרו לרדת במשקל ביעילות ואף נציג תפריט מומלץ לדוגמא שיקל עליך בתהליך ההרזיה.
כמו בכל דיאטה, עלייך לזכור שאין פתרונות קסם. על מנת לרדת במשקל מבלי להזיק לגופך עלייך להקדיש לכך את הזמן הנדרש ולא להתפתות לקיצורי דרך, שאולי יעזרו להשיל משקל במהירות אך לא יאפשרו לך לשמור על ההישג לאורך זמן ועלולים אף לפגוע בבריאותך.
דיאטה נכונה מורכבת משינוי הרגלי התזונה והקפדה על תפריט בריא ומאוזן, ושילוב פעילות גופנית בשגרת היומיום. כך ניתן ליצור חוסר קלורי שיפנה את הגוף לשריפת מאגרי השומן והפיכתם לאנרגיה זמינה.
פעילות גופנית
לאחר לידה הגוף זקוק לזמן מסוים כדי להתאושש, לשם כך נועדה
חופשת לידה. מומלץ להימנע ממאמץ יתר בששת השבועות שלאחר לידה רגילה, או בשמונת השבועות שלאחר ניתוח קיסרי. בתקופה זו רצוי להימנע מפעילות גופנית וליהנות מהירידה במשקל שמתרחשת בדרך כלל באופן טבעי. לאחר תקופת ההתאוששות, ובאישור רופא, ניתן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית. זכרי שגם אם לפני ההיריון התאמנת באינטנסיביות באופן קבוע, עליך להקשיב לגופך שנשא בעומס רב במהלך ההיריון ועדיין מתאושש מטראומת הלידה. רצוי להתחיל עם הליכה מתונה ובהתאם לכושר האישי ולהרגשתך הפיזית להגביר את הקצב והקושי.
תזונה נכונה
על מנת לרדת במשקל ולשמור על הבריאות התפריט היומי מוכרח לכלול את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומן). חשוב לאכול שלוש ארוחות ביום, ומומלץ אף לאכול ארוחת ביניים או שתיים בין הארוחות. מומלץ לאכול ארוחות מגוונות הכוללות אוכל מזין ולא מעובד. יש להעדיף פחמימות מורכבות, חומצות שומן חיוניות וחלבון מלא, ולהגביל שומן, סוכרים פשוטים ופחמימות ריקות. כמובן שכדאי להימנע מנשנושים בין הארוחות.
חשוב לציין כי בזמן ההנקה הגוף זקוק לאנרגיה רבה לייצור החלב ובהתאם לכך צריכת הקלוריות המינימלית המומלצת היא 1800 קלוריות. (
מידע נוסף על תזונה נכונה). חשוב להקפיד שלא לצרוך פחות ממספר זה על מנת להימנע מחוסרים תזונתיים וירידה בתפוקת החלב.
טיפים נוספים:
- הציבי מטרה ריאלית כדי לא להתאכזב ולהתייאש מהתהליך
- קבעי לוח זמנים מוגדר לפעילות ספורטיבית. בחופשת הלידה למשל, כשאין לתינוק סדר יום קבוע, קשה לפנות זמן לעצמך ולכן מומלץ להתפנות לכך בשעות הבוקר המוקדמות לפני שהילד מתעורר
- צאי להליכה עם העגלה. כך תרוויחי גם חזרה לפעילות גופנית וגם בילוי משותף עם התינוק
- הקפידי על שתייה מרובה של מים (הכמות המומלצת היא לפחות 2 ליטר ביום)
- תכנני מראש את התפריט היומי וודאי שיש בבית את כל המצרכים הנחוצים
- דאגי שבבית יהיו פירות וירקות זמינים. גם ירקות קפואים יעשו את העבודה
דוגמאות לארוחות בריאות ומזינות:
ארוחת בוקר: לחם מלא עם גבינה רזה או אבוקדו / יוגורט עם פרי וגרנולה דלת סוכר
ארוחת צהריים: מנת חזה עוף או דג עם כוס פחמימה מלאה וסלט
ארוחת ערב: סלט גדול עם תוספות / לחם מלא עם גבינה רזה, טונה או ביצה קשה / מרק
ארוחות ביניים: פרי / חטיפי אנרגיה עד 100 קלוריות / יוגורט דל שומן
ניתן לנשנש ירקות חתוכים ללא הגבלה.