
תהליך השתלת שיניים כולל מספר שלבים עיקריים ומבוצע בהרדמה מקומית, ללא צורך בהרדמה כללית, בה משתמשים לרוב במטופלים הסובלים מחרדה דנטלית.
1. חשיפת העצם - בשלב הראשון מבצעים חשיפת עצם באתר ההשתלה ע"י אחד מהצורות הבאות:
א. הרמת מתלה – כלומר ביצוע חתך ברקמת החניכיים באיזור ההשתלה והפרדה של הרקמה הרכה הצמודה לעצם על מנת להגיע לעצם שתחתיה.
ב. שיטה נוספת היא ביצוע חריר (punch) ברקמת החניכיים בקוטר הדומה לקוטר השתל אותו מבקשים להשתיל, בדיוק היכן שאנו מבקשים להכניס את השתל.
על מנת שאפשר יהיה להתקין שתל דנטלי יש צורך בכמות מספקת של עצם לקליטת השתל במימד הגובה ובמימד העובי. הכמות המינימלית משתנה בהתאם לסוג השתל. שתל רגיל הוא בעובי של כ 4 מ"מ וגובה של כ 10מ"מ והדרישה היא שהם יהיו מוקפים סביבם בכמות מספקת של עצם בעת התקנתם. ישנם שתלים דקים יותר וקצרים יותר אך לא בכל מקרה ניתן להשתמש בהם לקבלת תוצאה פרדקטבילית (סבירות גבוהה להצלחה). כמוכן יש מבנים אנטומים המגבילים את האיזור בו ניתן לבצע שתלים:
השתלה מיידית: השתלה המתבצעת מייד לאחר עקירת השן. בשיטה זאת אנו משתדלים לבצע עקירה כמה שפחות טראומטית לאיזור ומייד לאחר הוצאת השן מהמכתשית (האיזור בעצם שבו השן נמצאת) תבוצע השתלת שן במקום השן שהוצאה. לא בכל מקרה מומלץ לבצע השתלת שן שכזאת. העמסה מיידית: שיטה שבה מתקינים כתרים\גשרים\תותבות על שתלים שהושתלו, מייד עם סיום התקנת השתל. יש לציין ששיטה זאת לא מתאימה לכל מקרה.
ישנן מספר צורות שיקום לסתות מחוסרות שיניים המקובלות כיום, בכל אחת מהן יש צורך בכמות שונה מינימלית של שתלים.
1. תותבת על OVERDENTURE
מדובר בתותבת הקלאסית הנשלפת שעברה אדפטציה לחיבור לשתלים. על השתלים יתקין הרופא אלמנטים כדוריים BALL ATTACHMENTS, ובתותבת יתקין הרופא גומיות בתוך בית מתכתי METAL HOUSING, כך שבעת הצמדת התותבת לפה ישמע רעש של "קליק" והתותבת תצמד ותהיה מאובטחת לשתלים. ניתן לשלוף את התותבת ע"י משיכה כלפי מעלה והפעלת מעט כוח לחליצתה.
שם: | |
דוא"ל: | |
כמה אצבעות לאדם (ידיים)? | |