øåôà ùéðééí : îøôàú ùéðééí : îòáãú ùéðééí
òáåãä øôåàú ùéðééí : èéôåìé ùéðééí îçéøéí
 
îøôàåú ùéðééí - äöèøôå ìôåøèì áçéðí
 
îåãòåú:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לראשונה בישראל - שיקום פה באמצעות שתלים לילדים מחוסרי שיניים
 
מהיום גם ילדים מחוסרי שיניים יכולים ליהנות מפתרון איכותי של שתלים דנטלים.ניתוח ראשון מסוגו בארץ בוצע לאחרונה בבית החולים הדסה על ידי פרופ' רפאל זלצרשנבחר בשל ניסיונו העשיר בטיפול במקרים קשים ומורכבים.
 

מאת: דוד פלג-חיים

מבוגרים בלי שיניים היא תופעה מוכרת לכולנו, אך כשמדובר בילדים ההתייחסות מקבלת מימד אחר.
תופעת ילדים מחוסרי שיניים יכולה להיות מחבלה (נפילה, תאונות דרכים, מכה חזקה, תאונת אופניים וכו') מהסרה ניתוחית של גידולים בלסתות או מחוסר מולד של שיניים הנקראת אקטודרמל דיספלזיה Ectodermal dysplasia.

מתסמונת גנטית נדירה זו סובלים 7 מכל 10,000 ילודים. התסמונת מופיעה בדרגות חומרה שונות ופוגעת ברקמות שמוצאן ברקמה עוברית של האקטודרם (רקמות חיפוי של הגוף כגון שיער, ציפורניים, בלוטות זיעה ושיניים). בחלק גדול של המקרים קיים חסר גדול או מוחלט של שיניים נשירות וקבועות.

להעדר שיניים בילדים יש השלכות תפקודיות, חברתיות ופסיכולוגיות משמעותיות.
ילד הסובל מחוסר שיניים אינו מסוגל לחתוך, לנגוס וללעוס את המזון ולפיכך עליו להסתפק במזון רך דייסתי ונוזלי או לבלוע חתיכות שלמות ללא לעיסה(בליעה ללא לעיסה מקשה על עיכול המזון ומשפיעה על מערכת העיכול).
במקרים רבים העדר שיניים משפיע על יכולת הדיבור והתקשורת עם הסביבה, פגיעה בתדמית האישית ויכולת יצירת קשר חברתי עם בני גילם.
עד לאחרונה הפתרונות היו לא לטפל כלל או לשלב שיניים תותבות נשלפות זמניות. בהעדר יציבות של שיניים תותבות על לסתות קטנות ומנוונות מחוסרות שיניים יכולת הלעיסה והדיבור מוגבלת מאוד. חלק מהילדים נוטים לזרוק את התותבות ולהעדיף להישאר בלי.
הפתרון השיקומי ניתוחי הקבוע נדחה תמיד לגיל המבוגר. הסיבה לדחיית הטיפול השיקומי הקבוע לגיל מבוגר נעוצה בעובדה כי הילד גדל ומתפתח ועמו גם הלסתות. ילדים ומבוגרים שנולדו ללא שיניים מהווים אתגר שיקומי גדול מאוד כי גודל הלסתות וזמינות העצם לשתלים דנטלים מאוד מוגבל.

הפתרון: שתלים ש"גדלים" עם הילד

הפתרון המתקדם שבוצע בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים על ידי פרופ' רפאל זלצר הוטמע בשני ילדים הסובלים מחוסר מוחלט של שיניים בפה וביוזמה משותפת של פרופ' יוסי שפירא רופא שיניים לילדים וד"ר אייל טרזי מומחה לשיקום הפה על גבי שתלים.
בבית החולים הגדירו את הניתוח כנקודת ציון משמעותית במתן פתרון לילדים מחוסרי שיניים.

הרעיון השיקומי באמצעות שתלים מבוסס על ההנחה כי לכל ילד מחוסר שיניים מבנה לסתות וזמינות עצם להשתלות הייחודית לו.
לפיכך, מיוצרים שתלים קטנים בגודלם המתאימים אישית לילד המטופל. שתלים אלו מיוצרים לאחר בחינה של תבנית הלסת באמצעות הדמיית CT . הצוות המטפל כולל מומחה לכירורגיה פה ולסת, מומחה לשיקום הפה ומומחה לרפואת שיניים לילדים אשר מתכננים את מיקום השתלים והשיקום על גבי השתלים.
השתלים אינם מחוברים ביניהם ומאפשרים גדילה והתפתחות סדירה של הלסתות. חובת המעקב אחר הילד מבוססת על הידיעה כי הילד גדל ויש להחליף את השיקום בהתאמה לגדילת הלסתות.
תוחלת החיים של השתלים בילדים דומה לתוחלת החיים של שתלים במבוגר כאשר היא תלויה בין היתר גם ביכולת השמירה על ניקיון קפדני יומיומי בהשגחת ההורים וביקורת תקופתית אצל רופא השיניים המשקם כולל טיפולים אצל השיננית.
מתן פתרון יציב מאפשר תוך פרק זמן קצר להסתגל להרגלי אכילה, דיבור תקינים וחשיפה חברתית הולמת.

פרופ' רפאל זלצר מומחה לניתוחי פה ולסת מורכבים

הבחירה בפרופ' זלצר אינה מקרית. פרופ זלצר נחשב כיום כמנתח מוביל בתחומו בישראל.
כמנהל מחלקה בבית חולים הוא עוסק בהיבטים הקליניים והאקדמיים של ניהול מחלקה כירורגית כמנתח ראשי הפעיל בהוראת רופאים מתמחים וסטודנטים. הינו מרצה בכיר בפקולטה לרפואת שיניים ורפואה באוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. הוא מנתח מומים מולדים, אסטטיקה, טראומה וגידולים באזור הפה והלסתות. הוא עוסק בהשתלות שיניים ושיחזור עצמות הלסתות כהכנה לשתלים דנטלים (השתלת עצם, הרמת סינוס וכו') כמו כן, מטפל בכישלונות וסיבוכים במטופלים שעברו טיפול לא מוצלח.
פרופ זלצר נבחר זו השנה השמינית ברציפות במגזין "הכי טובים" 2013 ראשון בין עשרת הרופאים הטובים ביותר בישראל המומחים בכירורגיה פה ולסתות .

פרופ' רפאל זלצר - מנהל המחלקה לכירורגיה פה ולסתות במרכז הרפואי הדסה עין כרם. בנוסף מנהל גם את המחלקה לשיקום פנים ולסתות במרכז הרפואי הדסה. פרופ' זלצר רופא מומחה בכירורגיה פה ולסתות ומנתח בתחום משנת 1984 ובעל שם עולמי בתחום התמחויותיו.
http://www.prof-zeltser.com

 
 
îàîøéí áðåùà ùúìéí ãðèìééí
 
àæåø:
ùí ôøèé:
ùí îùôçä:
èìôåï:
îàùø/ú úðàé ùéîåù
   
 
   
   
 
 
 
îåãòåú ãøåùéí áîøôàåú ùéðééí
ôøñîå áçéðí îåãòú ãøåùéí
 
ìîëéøä - öéåã ìîøôàåú ùéðééí
ôøñîå áçéðí îåãòú îëéøä
 
 
 
 
 
 
 
 
îééì:èìôåï:ùí:
 
 
 
 
 
 
ùúìéí ãðèìééí :ãøåùéí ìîøôàåú ùéðééí :äöòú îçéø ìùúìéí ãðèìééí :øåôà ùéðééí :îøôàú ùéðééí :îòáãú ùéðééí :îøôàú ùéðééí áúì àáéá :îøôàú ùéðééí áâáòúééí :îøôàú ùéðééí áëôø ñáà :îøôàú ùéðééí áøòððä :øåôà ùéðééí áúì àáéá :îøôàú ùéðééí áøîú âï :øåôà ùéðééí áøîú âï :äùúìú ùéðééí
 
úðàé ùéîåù © 2015