השתלת שיניים – טיפול שיניים מחזיר לחיים

השתלת שיניים – טיפולי שיניים מתקדמים עם היסטוריה ארוכה

אחד הטיפולים הראשונים בהיסטוריה האנושית הוא השתלת שיניים ויש עדויות מלפני 3,000 שנה להשתלות של תחליפי שיניים במקום שיניים שאבדו.

השתלת שיניים - טיפולי שיניים מתקדמים
השתלת שיניים – טיפולי שיניים מתקדמים

הסיבה לכך היא ההשפעה הטראומטית הן הפיזית והן הנפשית של אובדן שיניים.

מבחינה פיזית, מחסור בשיניים פוגע קשות בשני תפקודים בסיסיים שלנו, היכולת לאכול והיכולת לדבר. אנשים שאיבדו את שיניהם מגלים כי איכות חייהם ירדה משמעותית ברמת התפקוד היומיומי.

מבחינה נפשית, חוסר היכולת לחייך והפגיעה ביכולת הדיבור גורמת לתחושת בושה קשה אצל אנשים שאיבדו שיניים שמתבטאת בריחוק חברתי ובירידה דרמטית בביטחון העצמי.

סיבות אלו דחפו ודוחפות אנשים רבים לבצע השתלת שיניים ולהחזיר לעצמם לחיים גם את התפקוד היומיומי וגם את הביטחון העצמי.

השתלת שיניים קצרה וארוכה

כיום ישנן שתי אסכולות עיקריות בתחום השתלות השיניים.

האסכולה הראשונה דוגלת בביצוע טיפולי שיניים לאורך תקופת זמן ארוכה שבה מבוצעת אחת למספר חודשים פרוצדורה בודדת כמו עקירה, השתלה, הוספת כתרים. ובין פרוצדורה אחת לשנייה ניתנת למטופל תקופת מנוחה שתאפשר לגוף להחלים מן הטראומה הכירורגית שהוא עבר.

האסכולה השנייה דוגלת בטיפול שיניים שנקרא השתלת שיניים ביום אחד שבה מבוצעות כל הפרוצדורות במהלך טיפול אחד שבסופו יוצא המטופל עם סט של שיניים מקובעות וזמניות הביתה שמאפשרות לו לחזור לתפקוד מלא כבר למחרת הטיפול ולאחר מספר חודשים מוחלפת המערכת הזמנית במערכת של שיניים קבועות.

שתי האסכולות משיגות אחוזי הצלחה גבוהים מאוד של מעל ל-90% ולכן, החשיבות בבחירה צריכה לקחת בחשבון את מיומנות רופא השיניים המבצע ואת התאמת תוכנית הטיפולים לצרכים של כל מטופל.

 

פריודונטיה – טיפולי שיניים דווקא בחניכיים

טיפולי שיניים הם לא רק בשיניים

טיפולי שיניים ושמירה על בריאות הפה חייבים לקחת בחשבון לא רק את השיניים עצמן אלא גם את החניכיים.

פריודונטיה הינה תחום העוסק ברקמה הרכה המחזיקה את השיניים- החניכיים.

 

טיפולי שיניים בחניכיים - פריודונטיה
טיפולי שיניים בחניכיים – פריודונטיה

החניכיים הן למעשה מערכת האחיזה של השיניים. רקמה רכה זו חובקת את שורשי השן וממנה יוצאות השיניים לכן, שמירה על הרקמה הזו בריאה מסייעת לשמירה על בריאות הפה והשיניים.

מומחה למחלות חניכיים יטפל בכל הבעיות שמתבטאות בחניכיים- זיהומים, נסיגת חניכיים, דלקות חניכיים ועוד. שתלים דנטליים, וטיפולים כירורגים כגון "הרמת סינוס" וטיפולים קוסמטיים שונים בחניכיים הינם מתחום עבודתו של הפריודונט.

דלקות בחניכיים ואילו טיפולי שיניים מתאימים להן?

אחת הבעיות העיקריות דלקת חניכיים הינה מחלה זיהומית, אחת מהנפוצות ביותר בקרב המין האנושי. דלקת חניכיים נגרמת בעקבות הצטברות הפלאק- רובד החיידקים על גבי השיניים. במהלך דלקת חניכיים פוגעים החיידקים ברקמה הרכה האוחזת את השן ובכך עלולים לגרום לספיגת העצם התומכת בשן.

דלקת חניכיים מתבטאת בתחילתה בדימום בעת צחצוח השיניים, כאבים, נפיחות ואודם בחניכיים. בשלב ראשוני ניתן לטפל בדלקת חניכיים על ידי טיפול יסודי אצל שיננית, אך במצבים חמורים ומתפתחים יותר עלולים החיידקים לחדור דרך החניכיים ולגרום לסיבוכים נוספים כגון פגיעה בעצם המכתשית ואף בעיות בלב והסתיידות עורקים. בשלבים אלו מתבצעים טיפולים מורכבים יותר בנוסף למתן אנטיביוטיקה.

בכדי להימנע מדלקות בחניכיים חשוב מאוד לטפל בחניכיים באופן קבוע על ידי שמירה על היגיינת פה גבוהה וביקור סדיר אצל שיננית.

שמירה על בריאות החניכיים בגילאים מבוגרים מונעת דחייה של שתלים דנטליים במסגרת השתלות שיניים ומסייעת למנוע נשירה של שיניים ושומרת על בריאות עצם הלסת.

טיפול שיניים שעושה הגוף – חשיבות הרוק לשיניים

הרוק – טיפול שיניים פנימי

ישנם דברים מסוימים שאנו חיים עמם כל הזמן אך כמעט ולא מבחינים בהם. אחד מהם הוא הרוק.

טיפול שיניים של הגוף - רוק
טיפול שיניים של הגוף – רוק

בלוטות הרוק מפרישות ללא הפסקה רוק לחלל הפה, חשיבות הרוק היא מכרעת לתפקודי חלקים שונים בגוף, הרוק מסייע גם לעיכול וגם לבריאות הפה והשיניים.

הרוק הוא נוזל המכיל גם חלבונים, מינרלים וחומרים אחרים, אשר תפקידם לסייע למערכת העיכול. כמו כן הפרשה סדירה של רוק מסייעת לבריאות השן שכן הרוק שומר על השיניים מהצטברות של חיידקים ומסייע בהרחקת ששאריות מזון.

טיפול שיניים שנמשך 24/7

אדם ממוצע מפריש בין 2-4 ליטרים של רוק ביום. ישנם מצבים הגורמים להפרשה מוגברת או מואטת של רוק, אוכל חריף, התרגשות וכדומה, כל אלו משנים את מאזן הרוק בפה, וגורמים לנו להרגיש ברוק מוגבר או במצב של יובש בפה- הפרשה מופחתת של רוק. אלו הם מצבים נורמליים. אך ישנן מחלות ותרופות מסוימות הגרומות ליובש קיצוני בפה. במקרה כזה עלולה להינזק בריאות השיניים ויכולות להיווצר בעיות במערכת העיכול. רופא שיניים יכול להמליץ על מתן רוק מלאכותי- תרסיס עם נוזל העוזר על שמירה על בריאות השן במצבים של יובש בפה.

ישנם אנשים שבגלל מחלות כרוניות או טיפולים במחלות כמו סרטן ואיידס סובלים מיובש קשה בפה. עבור אנשים אלו גדלים משמעותית הסיכויים למחלות חניכיים ושיניים ורבים מהם זקוקים לאחר תקופה לטיפול שיניים אינטנסיבי ואפילו לטיפול השתלת שיניים.

 

 

מברשת שיניים, טיפולי שיניים ובריאות הפה

טיפולי שיניים יומיומיים – צחצוח שיניים

לא אוהבים טיפולי שיניים? אם תתמידו בצחצוח איכותי ויעיל של השיניים תוכלו לצמצם את המפגשים עם רופא השיניים שלכם.

 

צחצוח שיניים - אחד מאותם טיפולי שיניים יומיומיים
צחצוח שיניים – אחד מאותם טיפולי שיניים יומיומיים

כולנו מצחצחים שיניים פעמיים ביום ועדיין, רובנו לא מצחצחים את השיניים כיאות ולכן עדיין סובלים מבעיות רבות בשיניים ובחניכיים.

הצחצוח מתחיל בבחירת המברשת המתאימה

רובנו בטוחים שככל שהמברשת קשה יותר כך היא "תטפל" טוב יותר בשיניים שלנו. אבל ההפך הוא הנכון, על סיבי המברשת להיות ישרים, בעלי קצה מעוגל ורכים עד כמה שניתן. כך, בזמן הצחצוח סיבי המברשת משמשים מעין חוטים דנטליים שמצליחים לחדור לרווחים בשיניים ולנקות מקומות שאליהם מברשת שיניים קשה לא מצליחה להגיע. המברשת צריכה להיות נוחה לאחיזה.
וכן, את מברשת השיניים יש להחליף מדי שלושה חודשים לפחות.

צחצוח שיניים חכם מונע טיפולי שיניים מתוחכמים

צחצוח שיניים נכון ויעיל מתמקד בשלשה משטחי השן- הצד הקדמי של השיניים, הצד הפונה אל הלשון ומשטח השן.

כדי לצחצח את הצד החיצוני של השן יש להחזיק את מברשת השיניים באופן בו קצה הסיבים נוגע בחיבור החניכיים והשן, בזווית של 45 מעלות, יש לחזור על תנועות הצחצוח 8 פעמים לכל צד, כאשר בכל פעם מצחצחים 2,3 שיניים ואז עוברים לשיניים הסמוכות אליהן.

את הצד הפנימי של השיניים הקדמיות יש לצחצח באופן הבא: מחזיקים את המברשת בצורה אנכית, בזווית של 90 מעלות אל השן ומצחצחים היטב כאשר סיבי המברשת נוגעים בכל משטח השן הפנימי וקצותיהם נוגעים בחניכיים.

את השיניים יש להקפיד לצחצח בעדינות וברכות. הדבר דומה לניקוי של כלי חרס עדין מאוד. יש לנקותו בעדינות כדי שלא ייווצרו עליו שריטות. כך גם עם השיניים- צחצוח אגרסיבי מדי יכול להזיק לשן ולחניכיים. יש כמובן לוודא שהצחצוח אכן מנקה את רובד הפלאק המצטבר על השן ומשיג את תוצאותיו- שיניים נקיות ובריאות.

שיננית – הבסיס לכל טיפולי שיניים

טיפולי שיניים למניעת טיפולי שיניים

השיננית אחראית לבצע טיפולי שיניים מונעים, ומומלץ לבקר אצלה פעם בחצי שנה באופן קבוע.

 

טיפולי שיניים אצל שיננית
טיפולי שיניים אצל שיננית

טיפולי שיניים אצל שיננית כוללים בחינה של השיניים ושל החניכיים וניקוי יסודי של השיניים מאבנית ומלכלוך נוסף שמצטבר בפה.

טיפולי שיניים אצל שיננית – מקדימים תרופה למכה

ביקור באופן סדיר אצל שיננית יכול לחסוך הרבה זמן, כאבים וכסף, שכן ניקוי יסודי של השיניים מונע מחלות חניכיים ועששת והשיננית אף יכולה לאבחן מחלות חניכיים ולהפנות את המטופל מבעוד מועד לטיפול נוסף אצל רופא שיניים על מנת לשמור על חניכיים ושיניים בריאות.

הטיפול אצל השיננית נחשב בלתי נעים, אך הוא לא חייב להיות כך- פה בריא וחניכיים בריאות יחסכו מכם כאבים במהלך הטיפול, בעוד שכאבים יוצאי דופן יכולים להצביע על דלקות ובעיות נוספות בחלל הפה, לכן יש לשתף את השיננית בחוסר הנעימות על מנת להקל על אבחון של דלקות חניכיים. מה גם שכיום ישנם חומרים מאלחשים שונים בהם ניתן להשתמש במהלך הטיפול על מנת לצמצם את רמת חוסר הנוחות של המטופל.

הביקור אצל השיננית נעשה בנפרד מן הביקור אצל רופא השיניים ולא קשור דווקא לבעיות בחלל הפה, לכן זוהי תמיד הזדמנות טובה להתעניין באופן צחצוח נכון, באופן העברת חוט דנטלי ובכלל בשמירה על היגיינת הפה. השיננית יכולה לבצע טיפולים מונעים כגון טיפול בפלואוריד וכדומה, כדי לעזור לכם לשמור על שיניים בריאות לאורך זמן.

עששת – רפואת שיניים והאתגר הגדול.

כשאומרים רפואת שיניים אומרים קודם כל מלחמת חורמה בעששת

עששת היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בקרב המין האנושי ומוזכרת כבר לפני 7,000 שנים. מדובר במחלה הגורמת נזק לשיניים על ידי התפשטות של חיידקים הפוגעים ברקמת השן. העששת יכולה לגרום לכאבים ולאי נוחות כמו גם לבעיות של אסתטיקה והיא הגורם מספר אחת לאיבוד שיניים בקרב צעירים. העששת נפוצה בעיקר בקרב ילדים וצעירים ונגרמת מחיידקים ששמם המקצועי הוא  Streptococcus mutans. חיידקים אלו מתקיימים מסוכרים שונים שמצטברים על השיניים ובתהליך הפירוק שלהם יוצרים תסיסה שגורמת להיווצרות חומצת חלב המפרקת לאט ובהתמדה את השן.

 

עששת - רפואת שיניים והאתגר הגדול
עששת – רפואת שיניים והאתגר הגדול

 

הגורמים למחלת העששת הינם מגוונים- החל מתזונה לקויה ורבת סוכרים, דרך חוסר בשמירה על היגיינת הפה ועד לגורמים כמו איכות וקצב הפרשת הרוק, מבנה הפה והשיניים וגורמים תורשתיים.

בעבר נחשבה העששת למחלה כרונית שיכולה רק ללכת ולהתפתח, אך כיום יודעים שניתן גם לרפא שן פגועה מעששת.

רפואת שיניים וטיפול במחלת עששת

כמו במקרים רבים של רפואת שיניים גם כאן טיפול בעששת ראשונית יכול להיות שמירה על תזונה בריאה, דלה בסוכרים ועשירה בסידן, כמו גם טיפולים שונים בתכשירים המכילים פלואור. בשני המקרים מדובר בזירוז התחדשות שכבת האמייל של השן.

במקרים של עששת חמורה ומתקדמת יותר, הטיפול הנפוץ הינו מה שאנו מכנים "סתימה"- ציפוי וחידוש של השן על ידי חומרים שונים. רופא השיניים מנקה את רקמת השן הפגועה ויוצר חידוש של ציפוי השן על ידי חומר כמו אמלגם, חומר מורכב או חרסינה.

במקרים של פגיעה ברקמות השן הפנימיות, רקמת השן הרכה או בשורש השן יש צורך בטיפול שורש. טיפול זה הינו עמוק יותר ובו מנקה רופא השיניים את רקמת השן הרכה וממלא את החלל שנוצר בחומר המונע הצטברות נוספת של חיידקים. לאחר טיפול שורש נדרשים טיפולים נוספים של מבנה וכתר.

גם לאחר טיפולים אלו עלולה העששת לחזור ולכן יש צורך בטיפול מונע כגון שיננית ובשמירה על תזונה מאוזנת ועל היגיינת פה גבוהה.

פדודונטיה- רפואת שיניים לילדים.

רפואת שיניים לילדים או בשמה המקצועי – פדודונטיה

מאחר ולילדים יש מערכת ייחודית של שיני חלב היא מצריכה גם רפואת שיניים ייחודית המתמחה בשיניים כאלו.
הופעתן של השיניים אצל ילדים מתחילה כבר בסביבות גיל חצי שנה. השיניים הראשוניות אצל הילדים ממלאות תפקיד חשוב ביותר ביכולת התזונה והלעיסה, בפיתוח הדיבור וכן במראה האסתטי.

 

רפואת שיניים בילדים - פדודונטיה
רפואת שיניים בילדים – פדודונטיה

ההמלצה היא כי כדאי לבקר עם הילד בפעם הראשונה אצל רופא שיניים בסביבות גיל שנה כדי לוודא צמיחה נכונה של השיניים ופה בריא ונקי מעששת.

עד גיל 5-6 יופיעו בפה של הילד כ-20 שיניים ראשוניות, אשר יוחלפו בהדרגה לשיניים הקבועות. השיניים הקבועות של הילד כבר נמצאות מוכנות לבקיעה בתוך מבנה הלסת. עד גיל 13 יוחלפו כל השיניים הראשוניות שבפה לשיניים הקבועות, ותתווספנה עוד טוחנות בחלק הפנימי של הלסת.

רפואת שיניים לגיל הצעיר

נהוג לחשוב כי הטיפול בשיניים הראשוניות המכונות שיני חלב אינו משמעותי , שכן שיני החלב מתחלפות בשלב כלשהו, אך שמירה על שיניים בריאות הינה חשובה ביותר גם אצל ילדים ותינוקות שכן שיניים נגועות בעששת אצל ילדים יכולות לגרום גם לכאבים ולבעיות אסתטיות וגם לפגיעה בשורש השן ובצמיחת השיניים הקבועות בשלב מאוחר יותר. כלומר, רפואת שיניים בילדים ושמירה קפדנית על בריאות השיניים בגיל צעיר מבטיחה שיניים בריאות וחזקות בגיל מבוגר ומכאן חשיבותה הרבה.

יש להקפיד על צחצוח השיניים החל מבקיעת השן הראשונה ולהקנות הרגל זה לילדים. לא תמיד מדובר בעניין פשוט , הורים רבים יעידו על הצורך בשירים, משחקים ועוד דרכים יצירתיות על מנת לקבע את הרגל צחצוח השיניים אצל הילדים.
כמו כן, כידוע, תזונה בריאה, דלה בסוכרים ועשירה בסידן שומרת על שיניים בריאות לאורך זמן.

רפואת שיניים תחומים שונים – אנדודונטיה

רפואת שיניים ותחום טיפולי שורש או בשפה מקצועית – אנדודונטיה

אנדודונטיה היא תחום של רפואת שיניים שעוסק במוך השן- הרקמה הפנימית של השן הנמצאת בתוך החניכיים ומכילה את שורש השן וכלי דם ועצבים המחוברים אל השן דרך השורש.

רפואת שיניים, טיפול שורש, טיפולי שורש - אנדודונטיה
רפואת שיניים, טיפולי שורש – אנדודונטיה

כל שן מורכבת מהחלק העליון והגלוי לעין וממוך השן- הרקמה הפנימית שמתחת לשן. דלקת או זיהום במוך השן יכולים להוביל לצורך בטיפול שורש. טיפול שורש למעשה נעשה ברקמה הפנימית של השן.

למה צריך לבצע טיפולי שורש

פעמים רבות טיפול שורש נדרש בשן שכבר עברה טיפול של סתימה בחלקה החיצוני, שכן הסתימה יוצרת לעיתים רווח בין השן לרקמה הרכה. חלל זה עלול להזדהם ולהוביל לדלקת בשורש השן.

התהליך בטיפול שורש הוא  טיפול ברקמה הפנימית של השן- הסרת הרקמה הרכה הפגומה (בדרך כלל הדלקת והזיהומים מתפתחים בחלקה העליון של הרקמה- קרוב לשן) , ניקוי יסודי של תעלות השורש והחדרת חומר הנועד להגן מפני זיהומים נוספים ולמנוע כניסת חיידקים לחלל שנוצר עם הוצאת השורש.

חשוב לדעת ששן לאחר טיפול שורש עלולה להיות חלשה , עם נטייה להישבר ולהיסדק. בשל כך ימליץ רופא שינים מיומן ומקצועי על טיפולי המשך המשלימים את טיפול השורש ומחזקים ומייצבים את השן- מבנה לשן וכתר.
טיפולים אלו הכרחיים כטיפולים משלימים לכל טיפול שורש על מנת לשמור את השן בריאה וחזקה לאורך זמן.

רפואת שיניים תחומים שונים – אורתודנטיה

ארותודנטיה – יישור שיניים רפואי

רפואת השיניים היא תחום רפואי כללי שגם בתוכו יש מספר תחומים ספציפיים יותר הנוגעים לאספקטים שונים של בריאות הפה. אחד התחומים הייחודיים האלו הוא התחום של אורתודונטיה.

 

אורתודנטיה - התמחות ביישור שיניים
אורתודנטיה – התמחות ביישור שיניים

אורתודנטיה היא תחום התמחות בתוך התחום הרחב של רפואת שיניים העוסק ביישור השיניים ועצמות הלסת-  ומספק פתרון לבעיות בתחום צורתן ואופן הנחתן של השיניים זו על זו.

לאורתודנט יפנה מי שיש לו בעיה במנח השיניים, שיניים עקומות, קצרות או ארוכות מדי היוצרות בעיה בסגירת הפה, חוסר התאמה בין הלסתות ועוד בעיות שעלולות לנבוע מצמיחה פגומה של השיניים.

אורתודנטיה והגשר המפורסם בפה

כולנו מכירים את המונח "גשר" לשיניים. ה"גשר"- הוא למעשה פלטה המורכבת מכתרים המחוברים על ידי חוטים מנירוסטה או חומר קרמי אחר אשר נועדו לשנות את מנח השיניים ולשפר את מראן ואת אופן סגירת הפה והלסת.

ילדים רבים מסתובבים עם "גשר" בשנות ההתבגרות. ה"גשר" על אף מראהו הבולט וחוסר הנוחות הכרוך בשימוש בו, אף נתפס לפעמים כדבר חיובי ונחשק בקרב ילדים.

אורתודנטיה במאה ה-12. לא על הגשר לבדו

רפואת שיניים הוא תחום דינמי וכיום ישנן שיטות נוספות ודיסקרטיות יותר בנוסף ל"פלטת השיניים"- ה"גשר".
דוגמא אחת כזו היא "סמכים"- שם מקצועי לפלטות, אשר ממוקמות בצד הפנימי של השיניים. שיטה חדשה נוספת עושה שימוש בפלטות פלסטיות שקופות הנוצרות הודות למיפוי ממוחשב של שיני המטופל. שיטה זו נקראת "אינוויזליין" והיא מאפשרת ליישר את השיניים עם פלטה שכמעט איננה נראית לעין.

לתחום של אורתודנטיה יצא שם של תחום רפואה אסתטי המטפל בעיקר במראה הפה ומשפר אותו, אך למעשה למנח השיניים ויכולת סגירה טובה של הפה יש תפקיד חשוב מלבד במובן האסתטי גם בפן התפקודי של הפה ברמת האכילה והדיבור וגם בשמירה על בריאות הפה והלסת.

חור בשן – מה זה?

חור בשן הוא כאב הראש של כל רופא שיניים

חור בשן הוא הבעיה הבריאותית הנפוצה ביותר בעולם אחרי הצטננות. גם אחרי מאות שנים והתקדמות טכנולוגית חסרת תקדים רפואת השיניים עדיין מנהלת מלחמת חורמה נגד חורים בשיניים.

 

רופא שיניים | חור בשן | רפואת שיניים | רופאי שיניים
זכות הקיום של רופא שיניים – חור בשן

אבל מה זה בעצם חור בשן?

ברמת ההגדרה חור בשן זו בעצם פגיעה במבנה השן התקין. יש חורים קטנים יותר שבהם נוצרת פגיעה קלה יחסית בשכבת האימייל המכסה את השן ויש פגיעות קשות ועמוקות שמגיעות עד לאזור השורש של השן. במידה ומזניחים אותו כל חור בשן אפילו הקטן ביותר יכול להתפתח לחור גדול ועמוק יותר.

איך נגרם חור בשן?

על השיניים שלנו יושבים באופן קבוע חיידקים, כמו בכל מקום בגוף. רק שהשוני הגדול הוא שהשיניים הם איבר האכילה שלנו ולכן מצטברים עליו חלקי אוכל, שהם דרך אגב גם האוכל של אותם החיידקים. כשהחיידקים מפרקים את האוכל לצורכיהם ובעיקר עמילנים (רב סוכרים) וסוכרים נוצרות חומצות שונות. השילוב של החומצות האלו, החיידקים, הרוק ושיירי המזון יוצרים חומר דביק שרופאי שיניים קוראים לו פלאק ועליו מדברים בכל הפרסומות של מברשות השיניים. הפלאק נדבק לשן והחומציות שלו "מעכלת" לאט לאט את מבנה השן. התוצאה, חור בשן.

בשלב הראשון חור בשן אינו כואב, אך אם הוא גדל ומגיע לאזור העצבים ושורש השן, הוא גם מביא איתו כאב חזק מאוד.

איך רופא שיניים מטפל במקרים של חור בשן?

הטיפול הבסיסי של רופא שיניים כשיש חור בשן הוא קודם כל ניקוי של הריקבון שנוצר סביב החור ואז סתימת החור בחומר עמיד שיכול להיות חרסינה, זהב, כסף או זירקוניה.

במידה והחור גדול יותר וגורם או עלול לגרום לשבירה של השן, מפרקים את החלק החלש של השן ושמים כתר.

לעיתים כאשר חור בשן הגיע לשורש, מנקים את השורש, סוגרים אותו עם חומר איטום כדי שהריקבון שנוצר לא יפגע בעצבים ויגרום לכאבים ממושכים ואז שמים כתר שמחליף את השן.

פעולות בסיסיות שיעזרו לנו להימנע ממקרה של חור בשן

צחצוח שיניים לפחות פעמיים ביום (או אפילו פעם נוספת אחרי ארוחת צהריים).

שימוש בקיסם ובחוט דנטלי להיפטרות מחלקי אוכל שעלולים להפוך לפלאק.

שימוש במי פה להשלמת פעולת ניקוי השיניים.

ביקור אצל לפחות פעמיים בשנה.

 

רפואת שיניים רופאי שיניים ומה שחשוב לדעת