רדיו, פוליטיקה וטלוויזיה בישראל

איכות הטלוויזיה בהשוואה עולמית

מומלצים

img1

האם חוק הרשות השנייה תרם לאיכות התוכן

אך השינוי לעידן מרובה ערוצים הוא שמוביל לשינוי בשיח "האיכות הטלוויזיונית" בישראל. ניתן לבחון זאת ע"י בחינת "חוק הרשות השנייה" (אתר הרשות השניה) – חוק זה מגדיר את מה שמסחרי כפחות איכותי ועבר שינויים והתאמות רבות עם השנים בהתאם למצב. ח



האם ניתן לבצע הרמת סינוס והשתלה דנטלית בו זמנית?

באופן כללי, ישנם מקרים בהם ניתן לבצע ניתוח הרמת סינוס במשולב עם השתלה דנטלית, וזאת ללא צורך בשני טיפולים נפרדים, ובהפרש זמן זה מזה. עם זאת, הדבר מתאפשר רק במקרים בהם נמצא בבדיקה המוקדמת, כי צפיפות העצם באזור ההשתלה המיועדת אינו דליל בצורה קיצונית, דהיינו לא פחות מ-5 מ"מ. במצב זה, קיימת אפשרות לבצע הרמת סינוס כחלק מהליך ההשתלה הדנטלית, ובמהלך ניתוח יחיד המבוצע על ידי רופא מומחה בתחום הכירורגיה של הפה והלסת.עם זאת, במידה ונמצא כי צפיפות העצם באזור ההשתלה המיועדת נאמדת בפחות מ-5 מ"מ, הרי שלא ניתן לבצע את ההשתלה הדנטלית בו בזמן עם ניתוחהרמת ×”×¡×™× ×•×¡ הרמת הסינוס, שכן הדבר לא מאפשר לשתל הדנטלי להיקלט בצורה מלאה בפיו של המטופל. במקרים כגון אלו, יש לבצע ראשית את ניתוח הרמת הסינוס, ולאחר תקופת זמן של כ-9 חודשים יש לבצע את ההשתלה הדנטלית.

בסופו של דבר, ניתוח הרמת סינוס הוא הדרך הטובה ביותר להבטיח כי הליך ההשתלה הדנטלית יבוצע בהצלחה מלאה, וייקלט בפיו של המטופל. מסיבה זו, וטרם ביצוע כל השתלה דנטלית, חשוב מאוד לבצע בדיקה מקדימה על מנת לברר האם יש גם צורך בניתוח הרמת סינוס.

איכות הטלוויזיה בהשוואה עולמית

הגדרות האיכות הטלוויזיונית קשורות בד בבד בהיסטוריה הטלוויזיונית של העולם בכלל ושל ישראל בפרט. בהיסטוריה ×”×˜×œ×•×•×™×–×™×•× ×™×ª

פייר בורדייה היה מראשוני הסוציולוגיים שהתעסקו בהגדרת האומנות מעיניים סוציולוגיות והוא מפתח את המושג הון תרבותי- בעלות על הידע שנחשב כלגיטימי, עליון. והוא טוען כי מגדירי הלגיטימיות להון התרבותי הן קב' מצומצמות שהון זה משרת אותן. אומנם בורדייה מדבר על אומנות אך בטלוויזיה לעיתים מתבלבלים בין הגדרות האיכות והאומנות וניתן להסיק מהסברו זה. פייר בורדייה אף טוען לגבי האומנות כי ככל שאנשים צורכים אותה היא נחשבת לפחות איכותית, ובהיסק ישיר לטלוויזיה ניתן להבין כי מעצם פנייתה להמונים נתפסה כאיכותית פחות.

בעולם ניתן לראות את השינוי לכך שאיכות אינה מילה גסה בהקשר הטלוויזיה עפ"י ההיסטוריה :רשת NBC- נקלעת למשבר בתחילת שנות השמונים ולכן מנסה לפנות לקהל משכיל יותר, זאת בשילוב העובדה שרונלד רייגן בשלטון הנשיאות בארה"ב מעלה לשיח הפוליטי את נושא חוק ומשפט בדגש על משטרה וצבא הם קרקע פורייה לתוכנית "בלוז לכחולי המדים".

בלוז לכחולי המדים- תוכנית בהפקתה של MTM, אלו יוצרים לראשונה דרמה ומגדירים איכות טלוויזיונית מהי- חדשנות, עיסוק בנושאים פוליטיים, הרכב שחקנים גדול ומגוון חברתית ואתנית מה שמייצר פלורליסטיות. הסדרה אף מביעה ביקרת על המשטרה לראשונה בתולדות הטלוויזיה. כל אלו יחדיו גרמו לסדרה להיחשב כ"איכותית".

בהמשך בתחילת שנות ה90, עולה לשידור "טווין פיקס" של דייויד לינץ, דויד נחשב ליוצר מוערך ואיכותי בעולם הקולנוע, ובעצם השתתפותו בטלוויזיה הוא נותן גושפנקא לכך שטלוויזיה יכולה להיות איכותית.

רשת HBO - מצליחה לבסס עצמה כרשת איכותית, עם הפקתה בתחילת שנות ה90 לדרמת ה"סופרנוס"- תוכנית מאפיה ומשפחה שהייתה מאוד פופולארית, ולאחר הסרות הרגולציה מהכבלים (אין איסור על אלימות וסקס) הם מעלים סלוגן "it's not TV its HBO" , משמעות סלוגן זה היא שהם יודעים שטלוויזיה זה דבר נחות, אבל HBO זה משהו אחר, איכותי. הם אף מייצרים דרמות שוויזואלית הן פורצות דרך ונחשבות איכותיות. סיבות אלו גורמות לקהל אליטיסטי לצפות בהם (שהרי הם איכות) ובכך מייצבים את מעמדם כאיכותיים. רשת זו אף מכניסה את אלמנט "היוצר המרכזי- המפיק הראשי" , בדרך זאת הטלוויזיה האיכותית מצליחה לייצר גם רייטינג (= כסף) וגם ליצור דרמות איכותיות, כמובן שכדיי להיקרא "איכות" הסדרות יקרות יותר בהפקתן ואף רווחיות פחות.

בישראל בתחילה ישנם שידורי טלויזיה לימודית זו נחשבת איכותית משום שהיא מלמדת, בשנות ה80 לנוכח שינויים טכנולוגיים, נפרצות גבולות המדינה גם בטלוויזיה וערוץ אחד רוכש תוכניות אפורות סבון מבית היוצר של הBBC.

לקט מתוך הסופרנוס





תערוכות טכנולוגיה –בין המוצלחות לאלו שקצת פחות

תערוכות טכנולוגיה הפכו בשנים האחרונות לטרנד רציני. חובבי הגאדג'טים רדיו, טלוויזיה, הרובוטיקה, המחשבים והמכשור הסלולרי קופצים מתערוכה אחת לשנייה כדי להתעדכן בעוד המצאה מרתקת. בתערוכות טכנולוגיה רבות ישנם ביתנים של חברות מפורסמות וגדולות כגון סמסונג, אפל ועוד רבות אחרות. בכולם ישנם מתקני תצוגה המיועדים לתערוכות (כגון כאן) בהן מציגות החברות המרחק בין מה שקורה בפועל ובין מה שמוצג בתערוכות הטכנולוגיה האלו אמנם גדול ומצטמצם רק במהירות של צב, אבל המכורים פוקדים את התערוכות האלו ומוצאים נחמה במסלול שאליו הולך העולם שלנו – הרבה יותר דיגיטלי וטכנולוגי. יש לא מעט תערוכות שמתקיימות בארץ ובעולם וברובן צריך לרכוש כרטיס כניסה כדי לראות את כל החידושים וההמצאות. עם כל כך הרבה תערוכות טכנולוגיה בכל רחבי העולם, איך יודעים לאן לנסוע ולאיזו תערוכה כדאי לקנות כרטיס? כך תדעו שהתערוכה שלפניכם מושקעת ומוצלחת.

בידקו את רשימת החברות המציגות

חברות הסלולר, המחשוב והטכנולוגיה מציגות באופן קבוע בלא מעט תערוכות. הן מקימות ביתנים עם מתקני תצוגה מושקעים ובהם כל דגמי הסלולר הקיימים והגאדג'טים הכי חמים. לפני שאתם קונים כרטיס לכל תערוכת טכנולוגיה שהיא בידקו מי מציג באותה התערוכה. האם יש בין החברות כאלו שאתם תמיד נלהבים לראות מה מסתתר ומה חדש אצלן? האם אלו אותן חברות שראיתם בתערוכה הקודמת? אל תקנו כרטיס "על עיוור" רק בגלל שהוכרז שמדובר בתערוכת חידושים טכנולוגיים. עשו תחקיר מקדים וכך תדעו שאתם נפגשים עם מציגים איכותיים ומעניינים.

ערך מוסף או רק חוויית קנייה?

תערוכה מוצלחת היא כזאת שמספקת לכם לא מעט ערך מוסף. ערך מוסף יכול להתבטא בהרצאות של מומחי טכנולוגיה מהארץ ומחו"ל, אורחים מיוחדים, גאדג'טים שמושקים באותה תערוכה באופן בלעדי וכן הלאה. כל ההפתעות הקטנות האלו משדרגות את החוויה והופכות אותה להרבה יותר מרתקת מאשר שיטוט בין מתקני תצוגה שמטרתם לגרום לכם לקנות עוד ועוד. היום מתפרסמות התוכניות של כל התערוכות באתרי אינטרנט מושקעים, שגם הם מצביעים על איכות התערוכה. ככל שהתערוכה מדוברת, מפורסמת ומלאה ביותר תכנים, כך היא איכותית יותר וכדאי לרכוש כרטיסים ולנסוע לבקר בה.

מסביב לעולם בתערוכה אחת

עוד דבר שהופך תערוכת טכנולוגיה מוצלחת באמת הוא המגוון הרחב של חברות היי-טק וטכנולוגיה מכל רחבי העולם. אין דבר יותר מהנה עבור חובב גאדג'טים מאשר לפגוש ממציאים של מוצרים חדשים מארץ רחוקה כמו סין או יפן, חברת היי-טק צעירה שהמציאה פתרון רפואי כלשהו – היישר מארצות הברית או אפילו מכאן, חברה אחרת שיש לה ממשק טכנולוגי מגניב וצעיר שבאה כל הדרך מסקנדינביה וכך הלאה. ככל שרשימת המציגים מגוונת יותר גם מבחינה גיאוגרפית, כך תקבלו תערוכה יותר מגוונת ומעניינת לביקור. לסיכום, המגוון הגדול של תערוכות טכנולוגיה בכל רחבי העולם יכול לקרוץ בקלות לחובבי התחום, אבל לצד מתקני תצוגה מרשימים ושלטים שמבטיחים הבטחות, כדאי לדאוג שהתערוכה שאליה אתם עומדים לטוס היא כזו שיש בה תוכן.
  • פוליטיקה
  • רדיו
  • טלויזיה
  • כלכלה

מאמרים מעודכנים

מאמרים
קריאה נוספת
.