עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
ארכיון
השתלות שיניים ומחלת הסוכרת
30/12/2013 20:29
השתלות שיניים ביום אחד
השתלות שיניים, מרפאת שיניים בכפר סבא

השתלותשיניים ומחלת הסוכרת

מחלתהסוכרת היא בין הנפוצות ביותר בעולם היום, היא פוגעת באיברים רבים ומערכות שונותבגוף החולה ומקשה על חייו. אחת מתופעות הלוואי של הסוכרת היא הצרות של כלי הדםבאזורים שונים בגוף כולל הגפיים והחניכיים. מכיוון שהחניכיים נפגעים גם השינייםנפגעות. הפגיעה החמורה ביותר היא נשירת השיניים בשל הנזק שהמחלה גורמת לחניכייםולשורשיי השיניים.

מדועמחלת הסוכרת מקבלת התייחסות מיוחדת בהליכים רפואיים?

מעברלנזק הדנטלי, לחולי סוכרת יש נטייה להחלים לאט מהליכים רפואיים (בין השאר בשל אותההצרות של כלי הדם המונעת ריפוי מהיר) וכן נטייה לפתח זיהומים. לכן, כל הליך רפואיהכולל ניתוח חייב לקבל התייחסות מיוחדת שכן החולה עלול שלא להחלים כראוי, להחליםלאט מאוד או לפתח זיהום.

האם חולהבמחלת הסוכרת יכול לעבור השתלת שיניים?

בשלהסיבות שציינו, שנים רבות נמנעו רופאי שיניים מלבצע השתלות שיניים והליכים נוספיםבחולי סוכרת. החשש העיקרי היה דחייה של השתל בעקבות ריפוי לקוי של הגוף. מכיווןשעצם הלסת 'עוטפת' את השתל בתהליך הריפוי וחולי סוכרת נוטים לסבול מריפוי איטיבמיוחד, אכן היה אמת בחשש. עם זאת, לאור מחקרים עדכניים הנעשו בתחום בחולי סוכרתמאוזנת ומטופלת, ניתן כיום לבצע השתלות שיניים. 

מה רופאהשיניים צריך לדעת על מטופל החולה בסוכרת?

אם אתםסובלים מחלת הסוכרת וזקוקים להשתלות שיניים, בין אם אתם מחפשים מרפאת שיניים בכפרסבא או אילת, וודאו כי רופא השיניים שלכם מחזיק בניסיון עם חולי סוכרת.

כדילהבטיח את הצלחת ההליך, על המטופל ליידע את הרופא כי הוא סובל ממחלת הסוכרת. עליוליידע את הרופא על ההיסטוריה הרפואית שלו (אם הרופא יבקש) ולעבור בדיקות נוספותמעבר למקובל במידה והרופא יחליט כי יש בכך צורך. כאשר רופא השיניים מיודע בדברמצבו של המטופל הסיכוי להשתלת שיניים מוצלחת גבוה. חשוב מאוד לזכור כי השתלותשיניים בחולי סוכרת שאינה מאוזנת לא מומלצים, אך אין זה אומר כי לא נמצאים פתרונותאחרים שרופא השיניים ישמח להתאים למטופל.


תוכלו לברר עוד פרטים כאן - מרפאת שיניים בכפר סבא

 

1 תגובות
מה מומלץ לבדוק לפני שעוברים השתלת שיניים?
22/07/2013 13:54
השתלות שיניים ביום אחד
השתלות שיניים, רופא שיניים בכפר סבא


 

הדברהחשוב ביותר טרם ביצוע השתלת שיניים הוא כמובן בחירת המרפאה והרופא. בחרו מרפאה בהרופאי שיניים, כירורגים ואנשי צוות מנוסים ככל האפשר. מומלץ לבחור מרפאה בה כל אחדמחברי הצוות עוסק בחלקו בתהליך (הכירורג בהשתלה עצמה, רופא השיניים בשיקום על גביהשתלים וכו'). כמו כן, מומלץ לבחור מרפאה הקרובה לביתכם שכן אתם צריכים להגיעלביקורות תקופתיות. כך למשל אם אתם גרים באזור השרון בחרו רופא שיניים בכפר סבא אורעננה לדוגמא, אין כל סיבה להדרים לאזור ת"א או להצפין לאזור חיפה. מה עודחשוב לבדוק טרם ביצוע השתלת שיניים?


השיטההמומלצת לביצוע ההשתלה

ישנןמספר שיטות השתלת שיניים כאשר לכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה. רוב השתלותהשיניים מבוצעות בשיטה המסורתית הדורשת המתנה לקליטת השתל טרם ביצוע השיקום עצמו.שיטה נוספת שתופסת תאוצה בשנים האחרונות מכונה העמסה מידית או השתלת שיניים ביוםאחד. בשיטה זו מבצעים את בניין השן מיד לאחר ההשתלה ללא המתנה. חשוב מאוד לבחון אתכל האפשרויות עם הרופא, לבדוק את מידת ההתאמה שלכם לכל שיטה ולתשאל את הרופא עלהמלצה כזו או אחרת. לאחר שבחרתם את השיטה, מומלץ לבקש מהרופא לעבור אתכם על ההליךכדי שתבינו טוב יותר בדיוק מה עומד להתרחש ומה הפרוצדורה המבוצעת כוללת, כמה זמןאורך כל שלב וכדומה.


אחוזיהצלחה, תופעות לוואי וסיכונים

השתלות שיניים היום מבוצעות באחוזי הצלחה גבוהים מאוד, מעל 93% במרבית השיטות. עם זאת,חשוב לבדוק עם הרופא מה אחוז ההצלחה הצפוי בכל שיטה שמוצעת לכם. כמו כן, יש לבדוקאילו תופעות לוואי אתם צפויים לחוות. תופעות הלוואי כוללות למשל חוסר נוחות אוכאב, דימום מקומי, נפיחות, כאבי ראש וכדומה. חשוב לדבר עם הרופא ולבדוק מתי מדוברבתופעת לוואי רגילה ומתי יש צורך בטיפול. מבחינת הסיכונים בהשתלת שיניים אין מקוםלדאגה. הסיכון היחיד הוא אחד של זיהום, סיכום המשותף לכל הליך כירורגי. כל עודתשמרו על הוראות הרופא (ניקוי האזור, נטילת תרופות אם ניתנו וכדומה) אין כל סיבהלחשוש.

0 תגובות