תכנון ממוחשב של מיקום שתלים
במקרים בהם קיים חוסר עצם או שתכנון ההשתלה והבאתה לידי ביצוע בצורה מדוייקת קשים מאוד, הטכנולוגיה של היום מאפשרת לנו לבצע תכנון ממוחשב של מיקומי השתלים.
לאחר צילום ה CT שביצעתם על מנת לקבל חוות דעת ולתכנן את המקרה שלכם, הצילום מועבר לחברה שמעלה אותו על תכנת מחשב בצורה תלת מימדית.
תכנת המחשב מאפשרת ביצוע "השתלה וירטואלית" של סוגים רבים של שתלים בכל גודל הקיים כיום בשוק, ולראות מה יצא. עד כמה השתל מוחזק בעצם, עד כמה הוא קרוב לסטרוקטורות חיוניות כגון חללי האף, או עצב הלסת התחתונה.
התכנון מאפשר לרופא "להשתיל" בלי לגרום נזק ולהתחרט כמה פעמים שהוא רוצה, עד שהוא מגיע לתכנון הרצוי של מיקומים, עומקים וזוויות.
לאחר סיום התכנון ניתן לראות היכן יש חוסרי עצם שישפיעו על הצלחת השתל, ואם יש צורך לבצע תוספות עצם היכן לבצעם.
המעבר מתכנון לביצוע מתבצע באמצעות שליחת הקובץ הגמור והמוסכם של התכנון לחברה (במקרה זה לבלגיה) וקלבת תבנית או "סד" השתלות.
הסד מעוצב כך שיתאים בדיוק וישב באופן חד משמעי על השיניים או על עצם הלסת של המטופל. הסד מכיל בתוכו חורים בזוויות שונות, דרכם הכירורג מבצע את הקדח עבור השתל. זויות הפתחים "מאלצים" את
הכירורג המבצע להכניס את השתלים בזוית, המיקום והעומק שתוכננו בדיוק מירבי.
לסיכום – תכנון שתלים ממוחשב, מאפשר לנו כרופאים לתכנן את המקרה נכון יותר הן מבחינה כירורגית והן מבחינה שיקומית, ולמטופל להפיק את המירב מהעצם הקיימת בפיו ולדעת טוב יותר לאיזו תוצאה סופית לצפות.
כמובן, שבכל שיטה ברפואה בכלל וברפואת שיניים בפרט, ההצלחה אף פעם אינה מאה אחוז, אולם התכנון הממוחשב מאפשר לנו להתקרב לשם ולהגדיל את אחוזי ההצלחה הן של השתלים והן של השיקום.
אתם מוזמנים לפנות עוד היום לקבלת פרטים ויעוץ להתאמתכם לשיטה טיפולית זו.
תכנון המקרה בוצע בשיתוף עם ד"ר יואב פיטרוקובסקי וד"ר רמי טביב – בשיתוף חברת סימפלנט