
שתל דנטלי הינו תחליף מלאכותי לשורש שן המהווה בסיס לחיבור ועיגון אלמנט שיקומי כגון תותבת או כתר. שתלים דנטליים לרוב עשויים סגסוגת (תרכובת מתכות) טיטניום וצורתם דמויית בורג. מדובר בדרך הטובה ביותר הקיימת כיום להשלמה של שיניים שאבדו. השתל הבורגי מוחדר אל העצם האלואולרית Alveolar bone ע"י קידוח של חריר והברגתו של השתל פנימה כך שבסיום ההברגה השתל כולו מוקף ונמצא בעצם. החיבור של הטיטניום אל העצם יוצר קשר מבני ופונקציונלי בין העצם החיה לבין השתל. במקרים של חוסר עצם יתכן ונאלץ לבצע השתלת עצם BONE AUGMENTATION.
תהליך השתלת שיניים כולל מספר שלבים עיקריים ומבוצע בהרדמה מקומית, ללא צורך בהרדמה כללית, בה משתמשים לרוב במטופלים הסובלים מחרדה דנטלית.
1. חשיפת העצם - בשלב הראשון מבצעים חשיפת עצם באתר ההשתלה ע"י אחד מהצורות הבאות:
א. הרמת מתלה – כלומר ביצוע חתך ברקמת החניכיים באיזור ההשתלה והפרדה של הרקמה הרכה הצמודה לעצם על מנת להגיע לעצם שתחתיה.
ב. שיטה נוספת היא ביצוע חריר (punch) ברקמת החניכיים בקוטר הדומה לקוטר השתל אותו מבקשים להשתיל, בדיוק היכן שאנו מבקשים להכניס את השתל.
ישנן מספר צורות שיקום לסתות מחוסרות שיניים המקובלות כיום, בכל אחת מהן יש צורך בכמות שונה מינימלית של שתלים.
1. תותבת על OVERDENTURE
מדובר בתותבת הקלאסית הנשלפת שעברה אדפטציה לחיבור לשתלים. על השתלים יתקין הרופא אלמנטים כדוריים BALL ATTACHMENTS, ובתותבת יתקין הרופא גומיות בתוך בית מתכתי METAL HOUSING, כך שבעת הצמדת התותבת לפה ישמע רעש של "קליק" והתותבת תצמד ותהיה מאובטחת לשתלים. ניתן לשלוף את התותבת ע"י משיכה כלפי מעלה והפעלת מעט כוח לחליצתה.
מכירים את הפרסומות “השתלת שיניים ע”י מומחה” או "מומחים בהשתלות שיניים". האומנם? מי הם המומחים להשתלות? התשובה לשאלה היא פשוטה, לא קיים דבר כזה מומחה להשתלות שיניים! במדינת ישראל לא קיימת מומחיות בהשתלות שיניים. יתרה מכך, מי שטוען שהוא מומחה בהשתלות שיניים פשוט מטעה את הציבור, עובר על החוק וצפוי לסנקציות ע"י משרד הבריאות.
שם: | |
דוא"ל: | |
כמה אצבעות לאדם (ידיים)? | |