ישנם כמה וכמהסוגים של עדשות מגע ולפיכך רבים מאיתנו שקונים או מתכננים לקנות עדשות נתקליםבקושי מסוים באשר לסוג המתאים להם ביותר. להלן סקירה כללית אודות המצבים הרפואייםהאפשריים במסגרת יש צורך לערוך תיקוני ראייה לרבות מידע על סוגים שונים של עדשות.מצב של ראיה תקינה מתאפיין בריכוז של קרני האור על הרשתית. תיקוני ראייה באמצעותעדשות מתייחסים לכמה מהמקרים הבאים.
מהם המצבים השונים בהם ישנו צורך לבצע תיקוניראייה?
המקרה הראשון הואקוצר ראייה- MYPOIAומתייחס לליקוי בראייה כתוצאה לרוב של גלגל עין ארוך. במקרים אלו קרני האורשמגיעות מרחוק, במקום להיפגש על הרשתית נפגשות בתוך גלגל העין, ניתן לתקן ליקוי זהעל ידי שימוש בעדשות מינוס. היפרופיה- קוצר ראייה הוא תופעה נפוצה שנוצרת בעקבותגודלו הקטן של גלגל העין ביחס לממוצע, מה שגורם לליקוי בשבירת קרני האור שמגיעותאל עדשת העין. מצבים אלו מאופיינים בקושי לראות לרחוק או לקרוב ולירידה בחדותהראייה שמתבטאת בעיקר אצל אנשים בגילאים בוגרים.
סוגים שונים של עדשות
צילינדר-אסטיגמטיזם היא תופעה שמתאפיינת בעיוות ראיה בעקבות כך שמבנה העין אינו עגול ולאמאפשר לקרנית לשבור את האור בצורה מדויקת. כתוצאה מכך מיקוד נפילת האור באברציההאופטית של הרשתית נמנע. התמונה שהעין רואה במצבים אלו היא מעוותת או מתוחה. ישנםשני סוגים מרכזיים של עדשות מגע הסוג הראשון הוא עדשות רכות והשני קשות, נושמותעבירות חמצן. לכל סוג של עדשות כזה ישנם יתרונות וחסרונות. עדשות קשות עבירות חמצןמייצרות תחושה לא נוחה של גוף זר בתוך העין וקשה להסתגל אליהן.
יתרונות וחסרונות
לאחר שלב ההסתגלות עדשותמגע אלו מספקות איכות ראייה גבוהה. התחזוקה שלהן היא פשוטה וזולה. עדשות רכותושנתיות מתאימות לשימוש יומיומי למשך שנה אחת. להבדיל מעדשות נושמות וגמישות הרבהיותר קל להסתגל לעדשות הרכות, החל משלב השימוש הראשוני ניתן ליהנות מנוחות. חשובלדאוג להחלפתן אחת לשנה כאשר שימוש בהן מעבר לזמן זה יכול לגרום לסיכונים ולחבלבבריאות העיניים.