השתלת שיניים המשלבת שתלים זיגומטיים עם שתלים רגילים
בעבר אנשים שסבלו ממחסור קיצוני בעצם הלסת נאלצו לוותר על השתלת שיניים ולהסתפק בשיניים תובתות. הסיבה היתה שלא נמצא פתרון שיאפשר לקבע את השתלים הדנטליים לשום מקום.
במקרים קלים יותר בוצעה פרוצדורה של הרמת סינוס שבה הזריקו תחליף עצם אל רצפת חלל הסינוס ובעצם יצרו שם שטח קשיח שאליו ניתן היה לקבע את השתלים ולחזק את אחיזתם במעט העצם שנשארה
אבל במקרים נדירים יותר של חוסר קיצוני בעצם הלסת, לא ניתן היה לבצע השתלה כזו.
שתלים זיגומטיים – השתלת שיניים חכמה
הפתרון, שפותח אגב בארץ ישראל, ומיועד לטפל באנשים הסובלים ממחסור בעצם הלסת בלסת העליונה היה שתלים זיגומטיים. שתלים זיגומטיים הם למעשה בעלי מבנה דומה לשתלים דנטליים רגילים רק שהם ארוכים יותר ונועדו להתקבע לעצמות הזיגומה שאלו הן עצמות הלחי.
היתרון הגדול של השתלים הזיגומטיים הוא בכך שהם אינם מצריכים פרוצדורה מקדימה כמו הרמת סינוס והם מאפשרים עיגון חזק ויציב לאורך זמן. השימוש בשתלים זיגומטיים הוא עדיין נדיר יחסית ולכן, ישנם רופאי שיניים בודדים בישראל שמנוסים בסוג כזה של השתלת שיניים.
במקרה שלפנינו מדובר באחד המקרים האלו. מטופלת בת 50 שסבלה מאיבוד של שיניים בלסת העליונה וממחסור מקומי קיצוני בעצם.
תמונת מצב לפני תחילת הטיפול
כפי שניתן לראות בתמונה שצולמה לפני הטיפול רוב השיניים בלסת העליונה כבר נשרו ונשארו שיניים בודדות בלבד שגם הן בגלל מחסור הולך ומחמיר של עצם בעיקר בצידי הלסת לא יחזיקו מעמד הרבה זמן.
תמונת מצב לאחר ביצוע השתלת שיניים ביום אחד
בצילום שבוצע לאחר השתלת השיניים ניתן לראות בבירור שילוב ייחודי של שתלים דנטליים רגילים במרכז הלסת העליונה יחד עם שתלים זיגומטייים ארוכים שבהם נעשה שימוש בצידי הלסת.