הדרך הבסיסית ביותר באמצעותה נוכל לשמור על בריאות הפה שלנו בחיי היום יום היא באמצעות, איך לא, צחצוח שיניים קבוע ומסודר. מומלץ לצחצח שיניים בעיקר אחרי ארוחות, אז שיירי המזון נתקעים לנו בין השיניים ויכולים להפוך בהמשך לגורם שיפגע לנו בשיניים.
בין השאר, צחצוח שיניים צריך להיעשות לפני השינה (בחשיבות עליונה) ועם הקימה בבוקר. עד כאן, הכול ברור לנו – אך כשאנו באים לרכוש משחת שיניים, אנו נמצאים בהתלבטות – האם יש משחת שיניים שעושה עבודה טובה יותר משאר המשחות? מה בעצם הופך משחת שיניים מסוימת לעדיפה על משחה אחרת?
על מנת לעשות סדר עבורכם בתמונת המצב, הורדנו את הכפפה וכתבנו עבורכם מאמר זה.
כיצד לבחור משחת שיניים – כל השיקולים שבדרך
ברמה הבסיסית, אומר ד"ר עמוס בוחניק, צחצוח שיניים טוב לא אמור להלבין לנו את השיניים, אלא להגן עליהן מפני מחלות דוגמת עששת, ליצור שכבה בריאה שתגיע עד לאמייל השן, כמו גם ניקוי יסודי של שאריות המזון המצטברות בפה במהלך האכילה. לפני הכול, עלינו לחפש משחות שיניים המכילות ריכוז גבוה של פלואוריד – החומר הכימי האחראי על כל מה שצוין כאן. הרבה חברות המפתחות משחות שיניים, מעשירות את המשחות באין ספור חומרים לא רלוונטיים, כאשר המטרה היא לחסוך כמה שיותר בריכוז הפלואוריד. עליכם לבדוק ולוודא שמשחת השיניים אותה תרכשו מחזיקה בריכוז מסביר או גבוה של פלואוריד.
ובנושא משחות שיניים מלבינות…
היום רוב המוצרים שעל המדפים מתעתדים לא רק להגן על השן ולשמור אותה מפני מחלות שיניים, אלא גם להלבין אותה. עליכם להבין קודם כל שצחצוח שיניים זוהי פעולה קצרה במיוחד וריכוזיות החומרים דוחי החמצון שקיימים במשחה מאוד נמוכה. השילוב הזה לא מאפשר באמת להלבין את השיניים ובדיוק בשל כך ישנם טיפולי שיניים נפרדים עבור הלבנה או הברקה של השיניים. אם בכל זאת ברצונכם להיעזר במשחות שיניים לכך, תוכלו לנסות למצוא משחות המחזיקות בחומרים הבאים: חומרים מלבינים (להם חשיבות פחותה) דוגמת: קרבמיד פרוקסיד, סודיום טריפוליפוספט וחומרים מונעי שחיקה, להם עיקר החשיבות: סיליקה, קלציום קרבונט או דיקלציום פוספט.