סוגי סוללות למכשירי שמיעה
מכשירישמיעה פועלים באמצעות סוללות. סוללות אלה, הנן סוללות קטנות המגיעות במידות שונות.גודל הסוללות מתאים לגודל מכשירי השמיעה ונקבע על פיו. כאשר מותאם מכשיר שמיעהחשוב לדעת גם מה סוג הסוללות המתאים לו. ישנם ארבעה סוגים של סוללות המתייחסיםלארבע גדלים שונים של סוללות. כל סוג/גודל מצוין בעזרת צבע ומספר. הסימון בסדרגודל עולה הינו: 10-צהוב, 312-חום, 13-כתום והגדולות ביותר, 675-כחול.
איך עובדות הסוללות
כיום, סוללות למכשירי שמיעה הן סוללות הנקראות אבץ-אויר.כאשר אויר חודר לסוללה הוא מפעיל תגובה אלקטרו-כימית המפעילה את הסוללות. על- גביסוללות חדשות ישנה מדבקה אשר מונעת מאויר לחדור פנימה. לפני השימוש, יש להפעיל אתהסוללה על-ידי הסרת המדבקה ולהכניסה למכשיר השמיעה. מרגע הסרת המדבקה מתחילההסוללה להתרוקן ולא ניתן לעצור זאת על-ידי הדבקת המדבקה בחזרה על הסוללה.
כמה זמן מחזיקות הסוללותמעמד
ישנם שלושה גורמים מרכזיים אשר משפיעים על משך זמןפעולתה של סוללה עבור מכשירי שמיעה: הקיבולת שלה, עוצמת המגבר של מכשיר השמיעהוצריכת החשמל שלו ומספר השעות ביום בהן משתמשים במכשיר. לאחר הסרת המדבקה מתרוקנתהסוללה גם אם לא נעשה שימוש במכשיר כלל. קיבולת הסוללה מקבילה לגודלה ועל כןסוללות קטנות יותר למכשירי שמיעה, מחזיקות מעמד פחות זמן. זמני הפעולה הממוצעיםעבור סוגי הסוללות בסעיף לעיל הינם: כחול – עד 28 יום, כתום – 14 עד 21 יום, חום –5 עד 10 ימים וצהוב – 3 עד שבעה ימים.
האיכות חשובה
מכשירי השמיעה חשובים לתפקוד היומיומי של הנעזרים בהםומשפיעים על איכות חייהם. על כן חשוב לוודא שיש סוללות למספיק זמן קדימה ושהןבתוקף לפחות שנה ממועד הרכישה. כמו כן, כדאי להחזיק לפחות זוג סוללות אחד נוסףבבית, לכל מקרה. רצוי לקנות סוללות המיוצרות על-ידי חברה ידועה המוכרת בזכותהאיכות הטובה של מוצריה. סוללות באיכות לא טובה יכולות לשבש את השימוש התקיןבמכשיר.
רכישת הסוללות
ניתן לרכוש סוללות באיכות טובה ישירות ממכון השמיעה בעתרכישת המכשירים או בדיקתם.